Košík je prázdný

V dnešní době, kdy každá firma hledá způsoby, jak zefektivnit svou práci se zákazníky a automatizovat své obchodní procesy, se stává implementace CRM (Customer Relationship Management) systémů klíčovým prvkem pro dosažení těchto cílů. Pro zajištění optimálního výkonu a bezpečnosti těchto systémů je čím dál tím více oblíbená volba dedikovaného serveru. V tomto článku se podrobněji podíváme na to, proč je dedikovaný server pro provoz CRM systému s správou a control panelem nejlepší volbou a na co se zaměřit při jeho výběru.

1. Proč dedikovaný server?

Dedikovaný server poskytuje nejvyšší úroveň výkonu, bezpečnosti a kontrola nad hardwarem a softwarem. Na rozdíl od sdíleného hostingu nebo VPS (virtuální privátní server), kde zdroje serveru sdílíte s ostatními uživateli, dedikovaný server znamená, že máte server celý pro sebe. To je zásadní pro CRM systémy, které často zpracovávají velké objemy citlivých dat zákazníků a vyžadují vysokou dostupnost a rychlost odezvy.

2. Výběr správného hardware

Při výběru dedikovaného serveru pro CRM je důležité zvážit několik klíčových aspektů hardware. CPU (centrální procesorová jednotka) by měla mít dostatečný počet jader a frekvenci pro zpracování požadavků v reálném čase. RAM (operační paměť) je nezbytná pro rychlý přístup k datům a jejich zpracování. Pro ukládání dat je doporučeno využít SSD (Solid State Drive) pro rychlejší čtení a zápis dat než u tradičních HDD (Hard Disk Drive).

3. Správa a control panel

Klíčovým prvkem pro efektivní správu dedikovaného serveru pro CRM je kvalitní control panel. Správně zvolený control panel usnadňuje administraci serveru, umožňuje snadné nasazení aplikací, monitorování zdrojů a správu bezpečnostních politik. Mezi populární control panely patří cPanel, Plesk a DirectAdmin, z nichž každý nabízí různé funkce a rozhraní pro různé potřeby.

4. Bezpečnost a zálohování

Dedikované servery umožňují implementaci rozsáhlých bezpečnostních opatření. Zabezpečení dat zákazníků by mělo být prioritou, včetně šifrování dat, firewallů, anti-virus a anti-malware řešení. Důležité je také zřídit spolehlivý systém pro zálohování dat, aby byla data chráněna v případě hardwarového selhání nebo kybernetických útoků.

5. Podpora a SLA

Při výběru poskytovatele dedikovaného serveru je nezbytné zvážit úroveň technické podpory a dostupné servisní úrovně (SLA). Spolehlivá technická podpora a garantovaná dostupnost serveru jsou klíčové pro udržení nepřetržitého provozu CRM systému.

 

Dedikovaný server přináší mnoho výhod pro provoz CRM systému, včetně vysokého výkonu, bezpečnosti a flexibilitě ve správě. Při jeho výběru je důležité pečlivě zvážit potřeby vašeho CRM systému a zvolit takovou konfiguraci hardware, control panel a bezpečnostní opatření, které nejlépe vyhovují vašim požadavkům. S kvalitním dedikovaným serverem a správným nastavením můžete maximalizovat výhody CRM systému pro vaši organizaci.