Košík je prázdný

Drupal je jedním z nejpopulárnějších open-source systémů pro správu obsahu (CMS), který se používá k vytváření různých typů webových stránek, od jednoduchých blogů po komplexní korporátní portály. Jednou z klíčových výhod Drupalu je jeho flexibilita a rozšiřitelnost prostřednictvím modulů a šablon. Šablony, známé také jako témata, definují vzhled a dojem z vašeho webu. V tomto článku se zaměříme na to, kde lze stáhnout kvalitní Drupal šablony.

Oficiální zdroje

1. Drupal.org
Nejlepším a nejspolehlivějším místem pro stahování Drupal šablon je bezesporu oficiální web Drupal.org. V sekci "Themes" (Témata) najdete širokou škálu šablon, které jsou k dispozici zdarma. Tyto šablony jsou pečlivě kontrolované z hlediska kvality a bezpečnosti. U každé šablony najdete podrobné informace včetně verze kompatibility, návodů k instalaci a případně i podpory.

Jak hledat na Drupal.org:

  • Využijte vyhledávací funkci a filtry pro nalezení šablony, která odpovídá vašim potřebám.
  • Věnujte pozornost hodnocení a recenzím od uživatelů.
  • Zkontrolujte datum poslední aktualizace šablony, aby bylo zajištěno, že je stále udržována a kompatibilní s aktuální verzí Drupalu.

Komunitní a komerční zdroje

2. ThemeForest
ThemeForest je jedním z největších trhů pro web design a šablony, včetně těch pro Drupal. Nabízí rozsáhlou kolekci prémiových šablon od nezávislých tvůrců a designérů z celého světa. Prémiové šablony obvykle poskytují rozšířené funkcionality a profesionální design, který může být přímo použit nebo upraven podle individuálních potřeb.

3. TemplateMonster
Jako další velký trh s webovými šablonami, TemplateMonster nabízí širokou paletu Drupal šablon. Tyto šablony jsou často doplněny o předem navržené stránky a komponenty, které usnadňují rychlý Vývoj webu.

Výběr správné šablony
Při výběru šablony je důležité zvážit několik klíčových aspektů:

  • Kompatibilita: Ujistěte se, že šablona je kompatibilní s verzí Drupalu, kterou používáte.
  • Responsivita: V dnešní době je nezbytné, aby byl web přístupný na různých zařízeních. Vyberte šablonu, která je plně responzivní.
  • Podpora: Zjistěte, zda a jakou podporu šablona nabízí. Prémiové šablony často přicházejí s lepší podporou.
  • Customizace: Podívejte se, jak snadno lze šablonu přizpůsobit vašim potřebám.


Výběr správné šablony může výrazně ovlivnit úspěch vašeho webu. Ať už hledáte zdarma dostupnou šablonu na Drupal.org nebo preferujete prémiové možnosti z ThemeForest či TemplateMonster, důležité je věnovat čas výběru tak, aby vyhovovala vašim potřebám a očekáváním. Pamětník si, že investice do kvalitní šablony se může dlouhodobě vyplatit, zvláště pokud hledáte profesionální vzhled a funkčnost pro váš web.