Košík je prázdný

Postbox je oblíbený e-mailový klient, který nabízí uživatelům pokročilé možnosti správy jejich e-mailových účtů. Přidání e-mailového účtu do Postboxu je relativně jednoduchý proces, který lze provést v několika krocích. V tomto článku se podrobně podíváme na to, jak můžete přidat svůj e-mailový účet do Postboxu, ať už se jedná o účet Gmail, Outlook, Yahoo nebo jakýkoli jiný IMAP či POP3 účet.

Předpříprava

Než začnete, ujistěte se, že máte připraveny následující informace:

  1. Vaši e-mailovou adresu.
  2. Heslo k vašemu e-mailovému účtu.
  3. Typ e-mailového serveru (IMAP nebo POP3).
  4. Adresy serverů pro příchozí a odchozí poštu (např. imap.gmail.com pro IMAP u Gmailu, smtp.gmail.com pro SMTP u Gmailu).

Krok 1: Spuštění Postboxu a přístup k nastavení účtů

Po spuštění aplikace Postbox klikněte v horní nabídce na Soubor a zvolte Nový -> E-mailový účet. Tím se otevře průvodce přidáním nového účtu.

Krok 2: Zadání základních informací o účtu

V dialogovém okně, které se otevře, budete vyzváni k zadání vaší e-mailové adresy a hesla. Po zadání těchto údajů klikněte na Pokračovat. Postbox automaticky zkusí najít potřebné nastavení serveru. Pokud je vaši e-mailovou službu možné nastavit automaticky, budou vám zobrazeny podrobnosti serveru a typu účtu.

Krok 3: Ruční konfigurace serverů

Pokud Postbox nenalezne všechna potřebná nastavení automaticky, možná bude třeba je zadat ručně. Vyberte, zda chcete použít IMAP nebo POP3, a zadejte adresy serverů pro příchozí a odchozí poštu. IMAP je obvykle doporučený, protože udržuje e-maily na serveru a synchronizuje je mezi více zařízeními.

Krok 4: Nastavení odchozího serveru SMTP

Dále musíte nastavit odchozí server (SMTP), který se používá pro odesílání e-mailů. Zadejte adresu SMTP serveru, port a zvolte metodu šifrování. Ujistěte se, že jste zaškrtli možnost „Použít jméno a heslo“ a zadejte své přihlašovací údaje.

Krok 5: Dokončení nastavení a test

Po zadání všech potřebných informací klikněte na Hotovo. Postbox nyní může požádat o testování nastavení účtu odesláním testovací zprávy. Pokud test proběhne úspěšně, váš nový e-mailový účet byl správně nastaven a je připraven k použití.

Krok 6: Přizpůsobení nastavení účtu

Po přidání účtu můžete upravit další nastavení, jako jsou předvolby pro stahování, složky, které chcete synchronizovat, a další možnosti, které Postbox nabízí, abyste si přizpůsobili svůj e-mailový klient podle svých potřeb.

 

Přidání e-mailového účtu do Postboxu je snadný proces, který vám umožní efektivně spravovat vaše e-maily z jednoho místa. S těmito kroky můžete rychle a jednoduše integrovat všechny své e-mailové účty do jedné aplikace, což zlepšuje vaši produktivitu a organizaci.