Košík je prázdný

Rambox je populární nástroj pro správu více komunikačních služeb a e-mailů z jediného rozhraní. Podporuje širokou škálu služeb včetně Gmail, Outlook, Yahoo a mnoha dalších. V tomto článku se zaměříme na kroky potřebné k přidání e-mailového účtu do Ramboxu.

Krok 1: Stažení a instalace Ramboxu Nejprve je potřeba stáhnout a nainstalovat Rambox na vaše zařízení. Rambox je dostupný pro Windows, macOS a Linux. Stažení proveďte z oficiálních stránek Rambox.

  • Spusťte instalační soubor a postupujte podle instrukcí na obrazovce pro instalaci.

Krok 2: Otevření Ramboxu a přístup k nastavení Po instalaci otevřete Rambox. V hlavním okně aplikace klikněte na ikonu plus (+), která se nachází na panelu vlevo, což otevře novou stránku s možnostmi přidání služeb.

Krok 3: Výběr e-mailové služby Na stránce pro přidání služeb uvidíte seznam podporovaných služeb. Najděte svého e-mailového poskytovatele v seznamu nebo použijte vyhledávací pole pro rychlejší nalezení.

  • Klikněte na ikonu svého e-mailového poskytovatele, například Gmail, Outlook, apod.

Krok 4: Přihlášení k vašemu účtu Po výběru e-mailové služby se objeví formulář pro přihlášení.

  • Zadejte své přihlašovací údaje, jako jsou e-mailová adresa a heslo.
  • Mohou se objevit další pokyny závislé na vašem e-mailovém poskytovateli, jako je dvoufaktorové ověření.

Krok 5: Konfigurace a osobní nastavení Jakmile jste přihlášeni, můžete přizpůsobit nastavení e-mailového účtu v Ramboxu.

  • Můžete změnit název služby, nastavit vlastní ikonu, zvolit, zda chcete dostávat upozornění, a nastavit jiné preferované možnosti.

Krok 6: Uložení a používání e-mailu Po dokončení nastavení klikněte na tlačítko "Přidat". Tím se e-mailový účet přidá do seznamu služeb v Ramboxu.

  • Nyní můžete přistupovat k svému e-mailu přímo z Ramboxu bez nutnosti otevírat webový prohlížeč.

Přidání e-mailového účtu do Ramboxu je jednoduchý proces, který vám může ušetřit čas a zjednodušit správu vašich komunikačních kanálů. S Ramboxem můžete mít všechny své e-maily a chatovací služby pohodlně na jednom místě, což zlepšuje vaši produktivitu a organizaci.