Košík je prázdný

Wordpress je jedním z nejpopulárnějších systémů pro správu obsahu (CMS) na světě, a to díky jeho flexibilitě a rozsáhlým možnostem přizpůsobení. Jednou z největších výhod WordPressu je jeho ekosystém pluginů, které mohou výrazně zlepšit funkcionalitu a uživatelskou zkušenost vašeho webu. V tomto článku se podíváme na 15 bezplatných pluginů, které by neměly chybět na žádném WordPress webu.

1. Yoast SEO

Yoast SEO je nejoblíbenější SEO plugin pro WordPress, který pomáhá optimalizovat vaše stránky pro vyhledávače. Nabízí analýzu obsahu, meta tagy, XML sitemapy a mnoho dalšího.

2. Akismet Anti-Spam

Akismet chrání váš web před spamem v komentářích a formulářích. Je snadno použitelný a poskytuje efektivní ochranu proti nevyžádaným příspěvkům.

3. WooCommerce

Pokud plánujete prodávat produkty nebo služby online, WooCommerce je nejlepším pluginem pro e-commerce. Je vysoce přizpůsobitelný a podporuje různé platební brány, dopravu a další funkce.

4. Contact Form 7

Contact Form 7 je jednoduchý, ale výkonný plugin pro vytváření a správu kontaktních formulářů. Podporuje CAPTCHA, Ajax a různé rozšíření.

5. Jetpack by WordPress.com J

etpack nabízí širokou škálu funkcí, včetně analytiky, sociálních sdílení, zlepšení výkonu, bezpečnosti a zálohování.

6. Elementor

Elementor je drag-and-drop editor pro WordPress, který umožňuje snadno vytvářet krásné a responzivní stránky bez nutnosti znalosti kódování.

7. WP Super Cache

WP Super Cache generuje statické HTML soubory z vašeho dynamického WordPress webu, což zvyšuje rychlost načítání a snižuje zatížení serveru.

8. UpdraftPlus

UpdraftPlus je populární plugin pro zálohování a obnovu vašich WordPress stránek. Podporuje zálohování do cloudu a plánování automatických záloh.

9. Smush

Smush automaticky optimalizuje obrázky na vašem webu, což vede ke zlepšení rychlosti načítání stránek a lepšímu výkonu.

10. Wordfence Security

Wordfence je komplexní bezpečnostní plugin, který chrání váš web před útoky, malwarem a dalším škodlivým softwarem.

11. Redirection

Redirection je užitečný nástroj pro správu 301 přesměrování a sledování chyb 404. Je ideální pro weby, které migrují stránky nebo mění strukturu URL.

12. MonsterInsights

MonsterInsights je nejlepší plugin pro integraci Google Analytics s WordPress. Nabízí detailní statistiky a přehledy přímo v administraci WordPressu.

13. WP Mail SMTP

WP Mail SMTP zajišťuje, že všechny emaily odeslané z vašeho WordPress webu budou doručeny správně, tím že přesměrovává emaily přes SMTP server.

14. Broken Link Checker

Broken Link Checker monitoruje vaše stránky na nefunkční odkazy a chybné obrázky, což pomáhá udržovat váš web aktuální a uživatelsky přívětivý.

15. Really Simple SSL

Really Simple SSL automaticky detekuje vaše nastavení a konfiguruje váš web na běh přes HTTPS. Je to snadný způsob, jak zvýšit bezpečnost vašeho webu.

Tyto pluginy vám pomohou zlepšit funkčnost, bezpečnost a optimalizaci vašeho WordPress webu. Bez ohledu na to, zda jste začátečník nebo zkušený vývojář, tyto nástroje vám umožní dosáhnout lepších výsledků a poskytnout uživatelům kvalitní a bezpečný zážitek.