Košík je prázdný

Varování od Googlu, které naznačuje, že váš web může obsahovat phishingové útoky nebo malware, může být pro majitele webových stránek stresující a zároveň riskantní, pokud jde o reputaci vašeho webu. Naštěstí existuje nástroj, který můžete použít k odstranění těchto varování a obnovení dobré pověsti vašeho webu. Jedním z takových nástrojů je Google Search Console. V tomto článku vám ukážeme, jak můžete pomocí Search Console odstranit varování o phishingu nebo malware.

Co je Google Search Console?

Google Search Console je bezplatný nástroj od společnosti Google, který umožňuje majitelům webových stránek monitorovat a spravovat výkon svých stránek ve vyhledávači Google. Tento nástroj poskytuje různé funkce a nástroje pro zlepšení viditelnosti vašeho webu ve výsledcích vyhledávání a také pro sledování zdraví vašeho webu.

Jak odstranit varování o phishingu nebo malware:

  1. Přihlaste se do Google Search Console: Pokud ještě nemáte účet v Google Search Console, musíte si ho vytvořit a následně přidat váš web.

  2. Zkontrolujte varování: Po přidání webu do Search Console si zkontrolujte, zda zde existují varování ohledně phishingu nebo malware. Tyto varování budou v sekci "Problémy na webu" (Webmaster Tools > Bezpečnost > Problémy na webu).

  3. Identifikujte a odstraňte škodlivý obsah: Prvním krokem je identifikovat a odstranit veškerý škodlivý obsah na vašem webu. To může zahrnovat škodlivé odkazy, infikované soubory nebo nebezpečné skripty. Důkladně procházejte své stránky a odstraňte všechny neoprávněné prvky.

  4. Odešlete web k opětovnému prohledání: Po odstranění škodlivého obsahu můžete použít Google Search Console k odeslání svého webu k opětovnému prohledání. Toto provedete tak, že přejdete na "Bezpečnost" a poté na "Odeslat k opětovnému prohledání". Google poté prověří váš web a buď odstraní varování, nebo vám poskytne další pokyny, pokud ještě existuje nějaký problém.

  5. Monitorujte a udržujte web: Po odstranění varování je důležité pravidelně monitorovat stav vašeho webu a zajistit, že nevzniknou žádné nové problémy týkající se phishingu nebo malware. Mějte také na paměti, že prevence je lepší než léčba, a investujte do bezpečnostních opatření pro váš web.

Použití Google Search Console k odstranění varování o phishingu nebo malware může být náročné, a proto je dobré mít znalost o tom, jak váš web funguje a jaký obsah na něm existuje. Pokud jste si nejistí, může být také užitečné vyhledat pomoc od odborníků na webovou bezpečnost, kteří vám pomohou identifikovat a odstranit potenciální hrozby.