Košík je prázdný

RFC 5322 je internetový standard, který popisuje syntax a formát elektronických e-mailových zpráv. Byl publikován v roce 2008 a nahradil dřívější standardy, jako RFC 2822 a RFC 822. RFC 5322 definuje, jak by měly být utvořeny e-mailové zprávy, aby byly správně interpretovány e-mailovými klienty a servery. Některé důležité aspekty RFC 5322 zahrnují:

  1. Adresy: RFC 5322 stanovuje syntax pro formátování e-mailových adres, včetně adresy odesílatele (From), adresy příjemce (To), kopie (Cc) a skryté kopie (Bcc).

  2. Hlavičky: RFC 5322 popisuje, jak by měly být vytvořeny a formátovány různé hlavičky e-mailových zpráv, jako je předmět (Subject), datum (Date), a další.

  3. Tělo zprávy: Stanovuje pravidla pro tělo e-mailové zprávy, včetně textového obsahu a příloh.

  4. Způsob kódování: RFC 5322 obsahuje doporučení pro kódování znaků, což je důležité pro zprávy v různých jazycích a znakových sadách.

  5. Formát textu: Definuje pravidla pro formátování textu v e-mailových zprávách, jako je odsazování, zarovnání a odstavce.

RFC 5322 je důležitý standard, který zajišťuje interoperabilitu e-mailových systémů a umožňuje, aby e-mailové zprávy byly čitelné a správně zpracovatelné všemi klienty a servery. Je klíčovým dokumentem pro vývoj a implementaci e-mailových aplikací a infrastruktury.