Košík je prázdný

CRO, nebo "Conversion Rate Optimization" (Optimalizace míry konverze), je proces zvyšování procenta návštěvníků webové stránky, kteří provádějí žádoucí akci. Cílem CRO je udělat z webové stránky efektivnější nástroj pro dosažení obchodních cílů, což může zahrnovat prodeje, registrace, přihlášení k odběru newsletterů nebo jakékoli jiné cíle, které si Webová stránka klade.

CRO zahrnuje řadu taktik a strategií, mezi které patří:

  1. A/B Testování: Porovnávání dvou verzí webové stránky nebo jejích částí (např. tlačítka, formuláře, obrázky) pro zjištění, která verze lépe konvertuje.

  2. Analýza Chování Uživatelů: Použití nástrojů jako je heatmapping a session recording pro zjištění, jak se návštěvníci na stránce chovají, kam klikají, co ignorují atd.

  3. Uživatelské Testování: Získávání zpětné vazby od skutečných uživatelů pro lepší pochopení jejich potřeb a překážek, které mohou bránit konverzi.

  4. Optimalizace Obsahu: Vytváření přesvědčivého a relevantního obsahu, který oslovuje cílové publikum a vede je k akci.

  5. Optimalizace Uživatelského Rozhraní a Zážitku (UI/UX): Zlepšení designu a funkčnosti webové stránky pro zjednodušení procesu konverze.

  6. SEO (Search Engine Optimization): Optimalizace pro vyhledávače, aby stránka získala vyšší pozice ve výsledcích vyhledávání a přilákala relevantní návštěvníky.

  7. Mobilní Optimalizace: Zajištění, že web je plně funkční a snadno použitelný i na mobilních zařízeních.

CRO je klíčovým prvkem digitálního marketingu a e-commerce, protože pomáhá podnikům lépe využít svůj webový provoz a maximalizovat ROI z marketingových kampaní.