Košík je prázdný

Wordpress je jednou z nejpoužívanějších platforem pro tvorbu blogů a webových stránek. Jeho uživatelsky přívětivé rozhraní umožňuje i začátečníkům snadno publikovat obsah. V tomto článku se podíváme na to, jak krok za krokem vytvořit blogový příspěvek v WordPressu.

Přihlaste se do svého WordPress dashboardu

Prvním krokem je přihlášení do administrace WordPressu, což je obvykle vašeadresa.cz/wp-admin. Použijte své uživatelské jméno a heslo, které jste získali při instalaci WordPressu nebo které vám poskytl váš administrátor.

Vytvoření nového příspěvku

Po přihlášení na dashboard klikněte na Příspěvky > Přidat nový. Otevře se editor, kde můžete začít psát svůj příspěvek.

Napište titulek a obsah

Na vrchu editoru napište titulek vašeho příspěvku do pole, kde je napsáno „Přidat titulek“. Pod titulkem je oblast pro psaní těla příspěvku. WordPress nabízí dva typy editorů - Klasický a Blokový (Gutenberg). Blokový editor umožňuje přidávat obsah pomocí různých bloků pro text, obrázky, videa a další.

Přidání obrázků a médií

Chcete-li do příspěvku přidat obrázek, klikněte na tlačítko „Přidat blok“ (ikonka plus) a vyberte „Obrázek“ nebo „Média a text“. Poté můžete nahrát obrázek z vašeho počítače nebo použít již dříve nahráný obrázek z knihovny médií.

Nastavení kategorie a štítků

Na pravé straně editoru najdete možnosti pro nastavení kategorií a štítků. Kategorie slouží k organizaci příspěvků do skupin, zatímco štítky pomáhají s detailnější klasifikací obsahu.

Nastavení výňatku a obrázku v příspěvku

Výňatek je krátký popis vašeho příspěvku, který se obvykle zobrazuje v seznamu příspěvků na blogu. Obrázek v příspěvku slouží jako hlavní obrázek vašeho článku. Obojí můžete nastavit v pravém panelu pod „Dokument“.

Publikace příspěvku

Jakmile jste s příspěvkem spokojeni, můžete si vybrat, zda jej chcete publikovat ihned, naplánovat na pozdější datum nebo uložit jako koncept. Tyto možnosti najdete v pravém horním rohu pod „Publikovat“.

 

Vytvoření blogového příspěvku v WordPressu je jednoduché a intuitivní. S praxí a experimentováním s různými bloky a funkcemi můžete vytvářet vizuálně atraktivní a obsahově bohaté příspěvky, které zaujmou vaše čtenáře. Nezapomeňte pravidelně publikovat nový obsah, abyste udrželi zájem svých návštěvníků a podporovali růst vašeho blogu