Košík je prázdný

Přidávání fotografií a videí do příspěvků může vašemu Wordpress blogu dodat vizuální půvab a zvýšit zapojení čtenářů. WordPress usnadňuje integraci těchto multimediálních prvků do vašeho obsahu. V tomto článku se podíváme na jednoduchý proces přidávání fotografií a videí do vašich blogových příspěvků.

Přidání fotografií

1. Otevřete editor příspěvků
Nejprve se přihlaste do svého WordPress dashboardu a vytvořte nový příspěvek nebo upravte stávající. To uděláte kliknutím na Příspěvky > Přidat nový nebo Příspěvky > Všechny příspěvky a výběrem příspěvku, který chcete upravit.

2. Vyberte místo pro fotografii
V editoru příspěvků umístěte kurzor na místo, kde chcete fotografii vložit. Poté klikněte na tlačítko „Přidat blok“ (ikonka plus), které se nachází v horní části editoru nebo v místě, kde se nachází váš kurzor.

3. Vyberte blok 'Obrázek'
V nabídce pro přidání bloku vyhledejte a vyberte blok „Obrázek“. Poté máte možnost nahrát fotografii z vašeho počítače, vybrat ji z knihovny médií WordPressu nebo vložit URL adresu obrázku.

4. Nahrání nebo výběr fotografie
Pokud nahrajete fotografii z počítače, klikněte na „Nahrát“ a vyberte soubor. Chcete-li použít fotografii z knihovny médií, klikněte na „Knihovna médií“ a vyberte obrázek. Po výběru klikněte na „Vybrat“.

Přidání videí

1. Vyberte místo pro video
Stejně jako u fotografie, umístěte kurzor tam, kde chcete video v příspěvku mít. Poté klikněte na tlačítko pro přidání bloku.

2. Vyberte blok 'Video' nebo 'YouTube'
Pro vložení videa přímo do příspěvku vyberte blok „Video“, kde můžete nahrát video soubor. Chcete-li vložit video z YouTube, použijte blok „YouTube“ a vložte URL adresu videa.

3. Nahrání nebo vložení videa
Pro nahrání videa z vašeho počítače postupujte stejně jako při nahrávání fotografie. Chcete-li vložit video z YouTube, jednoduše vložte URL adresu videa do pole ve vybraném bloku a WordPress automaticky vytvoří přehrávač videa v příspěvku.

Tipy pro práci s médii

  • Optimalizujte fotografie a videa pro web, aby se stránky načítaly rychleji.
  • Používejte popisky a alternativní text u fotografií pro lepší SEO a přístupnost.
  • Přizpůsobte velikost a zarovnání médií v editoru pro dokonalé zapadnutí do vašeho příspěvku.

Přidáváním fotografií a videí do vašich WordPress příspěvků můžete zvýšit jejich atraktivitu a zapojení čtenářů. WordPress dělá integraci těchto prvků snadnou a intuitivní, což vám umožňuje soustředit se na tvorbu kvalitního obsahu pro vaše čtenáře.