Košík je prázdný

Wordpress je jedním z nejpopulárnějších systémů pro správu obsahu (CMS), který umožňuje uživatelům snadno vytvářet a spravovat Webové stránky. Ačkoliv je WordPress často spojován s blogováním, umožňuje také vytvoření statických stránek. Tyto stránky jsou ideální pro obsah, který se často nemění, jako jsou informace o firmě, kontaktní údaje nebo popisy služeb. V tomto článku se dozvíte, jak vytvořit statickou stránku v WordPressu.

Krok 1: Přihlášení do WordPressu

Prvním krokem je přihlášení do administrátorského rozhraní WordPressu. To uděláte tak, že ve svém webovém prohlížeči otevřete adresu vaší webové stránky a přidáte /wp-admin na konec URL. Poté se přihlaste pomocí svého uživatelského jména a hesla.

Krok 2: Vytvoření nové stránky

Po přihlášení klikněte na možnost "Stránky" v levém menu, a poté na tlačítko "Přidat novou". Tím se dostanete na editor stránky, kde můžete začít vytvářet svou statickou stránku.

Krok 3: Přidání obsahu

V editoru stránky můžete přidávat text, obrázky, videa a další typy obsahu pomocí bloků. WordPress používá blokový editor, který umožňuje snadno přizpůsobit vzhled vaší stránky. Přidejte všechny potřebné informace a média, která chcete na stránce zobrazit.

Krok 4: Konfigurace stránky

Před publikací můžete nastavit různé atributy stránky, jako je název stránky, permalink (trvalý odkaz), a pokud je to potřebné, můžete stránku zařadit do některé z vašich vytvořených kategorií nebo ji přiřadit šabloně stránky, pokud váš WordPress téma takovou možnost nabízí.

Krok 5: Publikování stránky

Jakmile jste s obsahem spokojeni, klikněte na tlačítko "Publikovat" v pravém horním rohu. Vaše statická stránka je nyní živá a přístupná na vašem webu.

Krok 6: Nastavení statické stránky jako domovské stránky

Pokud chcete, aby byla tato statická stránka prvním, co návštěvníci uvidí, když přijdou na váš web, přejděte do sekce "Nastavení" > "Čtení" ve vašem WordPress administračním rozhraní. Zde můžete nastavit, aby vaše domovská stránka zobrazovala statickou stránku místo posledních příspěvků z blogu. Vyberte statickou stránku, kterou jste právě vytvořili, a nezapomeňte uložit změny.

Závěr

Vytvoření statické stránky v WordPressu je snadný proces, který vám umožní prezentovat stálý obsah na vašem webu efektivním způsobem. Ať už potřebujete stránku s kontaktními informacemi, o firmě, nebo jakýkoliv jiný typ statického obsahu, WordPress nabízí flexibilní a uživatelsky přívětivé řešení pro vaše potřeby.