Košík je prázdný

Wordpress Customizer je nástroj, který uživatelům WordPressu umožňuje v reálném čase upravovat design a funkce jejich webu. Tento nástroj je integrovaný přímo do WordPressu a nabízí širokou škálu možností pro přizpůsobení vašeho webu, od změny barvy až po úpravu rozložení stránek. V tomto článku si ukážeme, jak WordPress Customizer používat k efektivnímu přizpůsobení vašeho webu.

Přístup k WordPress Customizer

Pro přístup k WordPress Customizer, přihlaste se do vašeho WordPress administračního rozhraní a v levém menu klikněte na "Vzhled" a poté na "Přizpůsobit". Tím se otevře Customizer.

Základní použití

Po otevření WordPress Customizer uvidíte na levé straně panel s různými sekce, které můžete upravovat. Každá sekce ovlivňuje různé aspekty vašeho webu. Zde jsou některé z nejčastěji používaných sekcí:

  • Identita webu: Zde můžete změnit název webu, tagline a ikonu webu.
  • Barvy: Umožňuje změnit barvy tématu, včetně pozadí a textu.
  • Pozadí webu: Zde můžete nastavit obrázek pozadí pro váš web.
  • Hlavička: Umožňuje upravit hlavičku webu, včetně obrázků.
  • Menu: Zde můžete spravovat a přidávat navigační menu na vašem webu.
  • Widgety: Umožňuje přidávat, odstraňovat a upravovat widgety v postranních panelech a dalších oblastech widgetů.

Přizpůsobení v reálném čase

Jednou z klíčových výhod WordPress Customizer je možnost vidět změny v reálném čase na vašem webu. Jakmile provedete změnu v některé z sekcí, okamžitě uvidíte, jak bude vypadat na vašem webu, což vám umožňuje rychle experimentovat s různými nastaveními a nalézt to pravé pro váš web.

Ukládání změn

Po dokončení úprav nezapomeňte kliknout na tlačítko "Publikovat" v horní části Customizeru. Tím se všechny vaše změny uloží a aplikují na váš web. Pokud si nejste jisti změnami, můžete je kdykoliv zrušit kliknutím na tlačítko "Zrušit" nebo opustit Customizer bez ukládání.

 

WordPress Customizer je mocný nástroj, který vám umožní snadno a rychle přizpůsobit vzhled a funkce vašeho webu bez nutnosti zasahovat do kódu. Díky vizuálnímu rozhraní a možnosti vidět změny v reálném čase je přizpůsobení vašeho webu zábavné a efektivní. Ať už chcete změnit barvu, upravit rozložení nebo přidat nové funkce, WordPress Customizer vám dává kontrolu nad tím, jak váš web vypadá a funguje

.