Košík je prázdný

Kontaktní formulář je zásadní součástí každého webu, neboť umožňuje návštěvníkům snadno se s vámi spojit. Wordpress sám o sobě nenabízí vestavěný kontaktní formulář, ale s pomocí pluginů můžete snadno přidat a spravovat kontaktní formuláře na svém webu. V tomto článku si ukážeme, jak můžete nastavit kontaktní formulář na vašem WordPress webu pomocí jednoho z nejpopulárnějších pluginů - Contact Form 7.

Krok 1: Instalace a aktivace pluginu Contact Form 7

Prvním krokem je instalace pluginu Contact Form 7. Přihlaste se do administrace vašeho WordPress webu, přejděte do sekce "Pluginy" > "Přidat nový" a do vyhledávacího pole zadejte "Contact Form 7". Klikněte na "Instalovat" u pluginu a po dokončení instalace na "Aktivovat".

Krok 2: Vytvoření nového kontaktního formuláře

Po aktivaci pluginu najdete v levém menu novou sekci "Kontaktní formuláře". Klikněte na ni a poté na tlačítko "Přidat nový" pro vytvoření nového formuláře. Contact Form 7 nabízí přednastavený formulář, který můžete použít jako základ a přizpůsobit podle svých potřeb.

Krok 3: Přizpůsobení formuláře

V editoru formuláře můžete přidat nebo odebrat pole, nastavit povinná pole a upravit zprávy, které se zobrazí uživateli po odeslání formuláře. K dispozici jsou pole jako text, e-mail, datum, výběr a checkboxy.

Krok 4: Nastavení e-mailu pro odesílání

V sekci "Pošta" nastavte e-mailovou adresu, na kterou mají být odeslány informace z kontaktního formuláře. Zde můžete také upravit obsah e-mailu, který obdržíte po odeslání formuláře návštěvníkem.

Krok 5: Vložení formuláře na web

Po dokončení nastavení formuláře uložte změny a zkopírujte generovaný shortcode. Tento shortcode poté vložte na stránku nebo příspěvek, kde chcete mít kontaktní formulář zobrazen. To uděláte tak, že na požadované stránce přejdete do editoru a vložíte shortcode tam, kde chcete, aby formulář byl zobrazen.

Krok 6: Testování formuláře

Je důležité otestovat, zda kontaktní formulář funguje správně - zda jsou údaje správně odesílány a e-mail dorazí na nastavenou adresu. Vyplňte a odešlete formulář jako běžný uživatel a ujistěte se, že vše funguje, jak má.

 

Nastavení kontaktního formuláře v WordPressu pomocí pluginu Contact Form 7 je snadné a rychlé. Kontaktní formulář nejenže zlepšuje komunikaci s návštěvníky vašeho webu, ale také přispívá k profesionálnímu vzhledu vaší online prezentace. S trochou úprav můžete mít funkční kontaktní formulář, který bude vyhovovat přesně vašim potřebám