Košík je prázdný

Přesun Wordpress webu na nový hostingový server může být potřebný z různých důvodů, ať už hledáte lepší výkon, nižší cenu, nebo kvalitnější zákaznickou podporu. Proces migrace může znít komplikovaně, ale pokud dodržíte správné kroky, můžete svůj web přesunout bez větších problémů. V tomto článku vám ukážeme, jak migrovat váš WordPress web na jiný hosting krok za krokem.

Krok 1: Zálohování vašeho WordPress webu

Prvním a nejdůležitějším krokem je vytvoření úplné zálohy vašeho webu. To zahrnuje zálohování všech souborů a databáze. Můžete použít plugin pro zálohování, jako je UpdraftPlus, nebo to provést manuálně přes cPanel nebo FTP pro soubory a phpMyAdmin pro databázi.

Krok 2: Příprava nového hostingového prostředí

Před migrací se ujistěte, že váš nový hostingový účet je plně nastaven a připraven. To zahrnuje instalaci WordPressu, pokud to hosting neudělal automaticky za vás. Také zkontrolujte, zda jsou verze PHP a MySQL kompatibilní s vaší aktuální instalací WordPressu.

Krok 3: Import databáze do nového hostingu

Přihlaste se do phpMyAdmin na vašem novém hostingu a importujte zálohu databáze, kterou jste vytvořili v kroku 1. Před importem můžete potřebovat vytvořit novou databázi a uživatele databáze v cPanelu nebo ekvivalentním nástroji vašeho hostingu.

Krok 4: Nahrání WordPress souborů

Pomocí FTP klienta nahrajte všechny zálohované soubory WordPressu do kořenového adresáře vašeho nového hostingu. Ujistěte se, že nahrajete i skryté soubory, jako je .htaccess.

Krok 5: Úprava souboru wp-config.php

Po nahrání souborů musíte upravit soubor wp-config.php, aby odrážel přístupové údaje k nové databázi (název databáze, uživatelské jméno a heslo). Tyto informace jste získali při vytváření databáze v kroku 3.

Krok 6: Změna DNS záznamů

Posledním krokem je změna DNS záznamů vaší domény, aby ukazovaly na nový hosting. Tuto změnu provedete u vašeho registrátora domén. Po změně může trvat několik hodin až dní, než se DNS záznamy plně propagují.

Krok 7: Testování webu

Po dokončení migrace a propagaci DNS záznamů důkladně otestujte váš web, abyste se ujistili, že vše funguje, jak má. Zkontrolujte odkazy, funkčnost formulářů, načítání obrázků a další klíčové funkce.

 

Migrace WordPress webu na jiný hosting vyžaduje pečlivé plánování a provedení, ale s tímto průvodcem byste měli být schopni proces zvládnout hladce. Důležité je nezapomenout na zálohu vašeho webu před zahájením migrace a důkladné testování po dokončení, abyste se vyhnuli jakýmkoli problémům