Košík je prázdný

Joomla! je jedním z nejpopulárnějších systémů pro správu obsahu (CMS), který umožňuje uživatelům snadno publikovat obsah na webových stránkách. Vytvoření článku v Joomla! je jednoduchý proces, který vám umožní sdílet informace, novinky nebo blogové příspěvky s vašimi čtenáři. V tomto článku probereme krok za krokem, jak vytvořit článek v Joomla!.

Přihlášení do administrátorského rozhraní

Prvním krokem je přihlášení do administrátorského rozhraní vaší Joomla! stránky. To obvykle zahrnuje zadání URL vašeho webu následované /administrator do prohlížeče a přihlášení pomocí vašeho uživatelského jména a hesla.

Vytvoření nového článku

Po přihlášení do administrátorského rozhraní postupujte následovně:

  1. V navigačním menu vyberte 'Obsah', poté klikněte na 'Články' a následně na tlačítko 'Nový' pro vytvoření nového článku.
  2. Zadejte název článku do pole 'Název'. Tento název bude zobrazen jako hlavička článku na vašem webu.
  3. Vepište svůj obsah do hlavního textového editoru. Joomla! nabízí WYSIWYG editor, díky kterému můžete snadno formátovat text, vkládat obrázky, odkazy a další prvky přímo v editoru.
  4. Nastavte kategorii pro váš článek. To pomáhá organizovat články na vašem webu a usnadňuje návštěvníkům jejich vyhledávání.
  5. Uložte článek. Můžete si vybrat z možností 'Uložit' (což vás ponechá v editoru článku), 'Uložit a zavřít' (což uloží váš článek a vrátí vás na seznam článků) nebo 'Uložit a nový' (což uloží článek a otevře nový prázdný formulář pro další článek).

Další nastavení článku

Joomla! umožňuje nastavit mnoho dalších možností pro každý článek, včetně:

  • Stav publikace: Můžete rozhodnout, zda bude článek okamžitě publikován nebo uložen jako koncept.
  • Přístup: Nastavte, kdo může váš článek vidět.
  • Začátek a konec publikace: Můžete naplánovat datum a čas publikace článku.
  • Obrázky a odkazy: Přidejte hlavní obrázek článku nebo obrázky a odkazy, které se mají zobrazit na úvodní stránce nebo v rámci článku.
  • Metadata: Zadejte meta popis a klíčová slova pro lepší SEO vašeho článku.

 

Vytvoření článku v Joomla! je snadný a intuitivní proces. Díky široké škále možností, které Joomla! nabízí, můžete snadno publikovat obsah, který je přizpůsobený vašim potřebám a zajímavý pro vaše čtenáře. Pravidelným přidáváním kvalitního obsahu tak můžete udržet svůj web aktuální a zajímavý pro návštěvníky.