Košík je prázdný

Joomla! je populární systém správy obsahu (CMS), který nabízí uživatelům jednoduché a efektivní nástroje pro úpravu obsahu svých webových stránek. Jedním z klíčových prvků pro úpravu obsahu v Joomla! je editor, který umožňuje uživatelům snadno vytvářet a upravovat texty, obrázky a další prvky na svých stránkách. Zde je krok za krokem, jak efektivně využívat Joomla! editor pro úpravu obsahu.

  1. Přihlášení a navigace do administrace: Začněte tím, že se přihlásíte do administrace vašeho Joomla! webu. Přejděte do sekce "Obsah" nebo "Články", kde můžete upravovat existující články nebo vytvářet nové.

  2. Zvolení článku k úpravě: Vyberte článek, který chcete upravit, a klikněte na jeho název. Tím se otevře editor, který vám umožní provádět změny.

  3. Základní formátování textu: Joomla! editor poskytuje základní formátovací možnosti, jako je tučné písmo, kurzíva, podtržení, seznamy a další. Vyberte text, který chcete formátovat, a použijte příslušné tlačítko v editoru.

  4. Vkládání obrázků a odkazů: Pro vložení obrázku nebo odkazu do článku použijte příslušné tlačítko v editoru. Poté můžete nahrát obrázek z počítače nebo vybrat existující obrázek z knihovny médií Joomla! a zadat cílovou adresu odkazu.

  5. Uložení provedených změn: Po provedení požadovaných úprav nezapomeňte uložit článek. Klikněte na tlačítko "Uložit" nebo "Uložit a zavřít" v horní části editoru.

  6. Náhled a publikace: Před publikováním článku je vždy dobré zkontrolovat náhled, jak bude vypadat na veřejnosti. Klikněte na tlačítko "Náhled" v editoru a zkontrolujte, zda jsou všechny změny provedené správně. Poté můžete článek publikovat pomocí tlačítka "Publikovat".

S použitím Joomla! editoru pro úpravu obsahu můžete snadno a rychle vytvářet a upravovat texty a další prvky na vašich webových stránkách. S trochou cviku se rychle seznámíte s funkcemi editoru a budete schopni efektivně pracovat s obsahem vašeho Joomla! webu.