Košík je prázdný

Migrace Joomla! webu na jiný hosting může být pro mnoho uživatelů překvapivě jednoduchá, pokud jsou dodrženy správné postupy. Přesunutí webových stránek z jednoho hostingu na druhý vyžaduje pečlivé plánování a provedení, aby byla zachována funkcionalita a integrita dat. Zde je krok za krokem, jak úspěšně migrovat Joomla! web na jiný hosting:

  1. Zálohování současného webu: Před začátkem migračního procesu je důležité zálohovat veškerá data a soubory současného Joomla! webu. To zahrnuje zálohování databáze a souborů, abyste měli záchrannou kopii veškerých informací.

  2. Vytvoření nového hostingu: Přihlaste se k novému hostingovému poskytovateli a vytvořte nový účet, na který budete migrovat váš Joomla! web. Získejte veškeré potřebné informace, jako jsou přihlašovací údaje k FTP a přístup k databázi.

  3. Nahrání souborů na nový hosting: Pomocí FTP klienta nahrajte všechny soubory a složky ze současného Joomla! webu na nový hosting. Ujistěte se, že zachováváte stejnou strukturu složek a adresářů.

  4. Export a import databáze: Zálohujte databázi Joomla! ze současného hostingu a poté ji exportujte do formátu SQL. Na novém hostingu vytvořte novou prázdnou databázi a importujte do ní zálohu databáze.

  5. Aktualizace konfiguračních souborů: V kořenovém adresáři Joomla! na novém hostingu upravte konfigurační soubor configuration.php. Změňte údaje o připojení k databázi tak, aby odpovídaly nově vytvořené databázi.

  6. Testování a úpravy: Po dokončení migrace proveďte důkladné testování vašeho Joomla! webu na novém hostingu. Ujistěte se, že všechny stránky, funkce a rozšíření fungují správně. Pokud je to nutné, proveďte jakékoliv další úpravy nebo opravy.

Migrování Joomla! webu na jiný hosting může být trochu technický proces, ale s tímto postupem byste měli být schopni úspěšně přesunout váš web bez ztráty dat nebo funkcí. Buďte trpěliví a postupujte opatrně, abyste minimalizovali riziko jakýchkoli komplikací během migrace.