Košík je prázdný

Pokud spravujete webovou stránku pomocí Joomla!, můžete se potřebovat přizpůsobit vzhledu a chování stránek pomocí vlastního CSS nebo JavaScriptu. Možnost přidávat vlastní kaskádové styly (CSS) a skripty (JavaScript) je jednou z klíčových funkcí Joomla!, která umožňuje uživatelům upravovat a rozšířit vzhled a funkčnost svých stránek. V tomto článku se podíváme na to, jak jednoduše přidat vlastní CSS nebo JavaScript do vašeho Joomla! webu.

Přidání vlastního CSS

Přidání vlastního CSS do Joomla! webu je snadný proces. Začněte tím, že vytvoříte nový soubor s vaším vlastním CSS kódem. Tento soubor můžete pojmenovat libovolně, například "custom.css". Poté nahrajte tento soubor do složky s šablonou vašeho Joomla! webu, obvykle nalezněte pod názvem "css" nebo "styles".

Nyní je potřeba informovat Joomla!, že má použít váš vlastní CSS. K tomu můžete využít soubor "templateDetails.xml" ve složce vaší šablony. Otevřete tento soubor v textovém editoru a najděte sekci pro definici stylů (CSS). Zde můžete přidat cestu k vašemu vlastnímu CSS souboru. Například: <style type="text/css" src="/css/custom.css" />

Po provedení těchto kroků by měl být váš vlastní CSS úspěšně začleněn do vašeho Joomla! webu a můžete začít upravovat vzhled stránek podle svých představ.

Přidání vlastního JavaScriptu

Podobně jako vlastní CSS, můžete do Joomla! webu snadno přidat vlastní JavaScript. Začněte tím, že vytvoříte nový soubor s vaším vlastním JavaScript kódem. Tento soubor opět nahrajte do složky se šablonou vašeho Joomla! webu.

Stejně jako u CSS je potřeba informovat Joomla!, že má použít váš vlastní JavaScript. Opět můžete použít soubor "templateDetails.xml" ve složce vaší šablony. Tentokrát však najděte sekci pro definici skriptů (JavaScript) a přidejte cestu k vašemu vlastnímu JavaScript souboru. Například: <script type="text/javascript" src="/js/custom.js"></script>
Po provedení těchto kroků bude váš vlastní JavaScript úspěšně začleněn do vašeho Joomla! webu a můžete začít využívat vlastní funkce a interakce na stránkách.

 

Přidání vlastního CSS nebo JavaScriptu do Joomla! webu je snadný proces, který umožňuje uživatelům upravovat a rozšiřovat vzhled a funkčnost jejich stránek. S pomocí jednoduchých kroků můžete rychle integrovat vlastní styly a skripty do vašeho Joomla! webu a přizpůsobit si tak své stránky podle svých potřeb a představ