Košík je prázdný

Vytváření a správa kategorií je klíčovou součástí správy obsahu Webové stránky v systému Joomla!. Kategorie vám umožňují organizovat obsah vašeho webu do logických skupin a usnadňují navigaci pro uživatele. V tomto článku se podíváme na to, jak jednoduše vytvořit a spravovat kategorie v Joomla!.

Vytvoření nové kategorie

  1. Přihlaste se do administrace: Začněte tím, že se přihlásíte do administrátorského rozhraní vašeho webu Joomla!.

  2. Otevřete sekci kategorií: Po přihlášení se přejděte do sekce "Komponenty" a "Správce kategorií".

  3. Klikněte na tlačítko "Nový": Na stránce správce kategorií klikněte na tlačítko "Nový", abyste mohli vytvořit novou kategorii.

  4. Zadejte informace o kategorii: Zadejte název kategorie a případně další informace, jako je popis nebo obrázek.

  5. Nastavte rodičovskou kategorii (pokud je potřeba): Pokud chcete novou kategorii zařadit pod již existující kategorii, vyberte rodičovskou kategorii z rozbalovacího seznamu.

  6. Uložte novou kategorii: Nakonec klikněte na tlačítko "Uložit" pro uložení nové kategorie.

Správa existujících kategorií

  1. Přejděte do správce kategorií: Opět se přihlaste do administrace a otevřete sekci "Komponenty" a "Správce kategorií".

  2. Prohlédněte si seznam kategorií: Zde uvidíte seznam všech existujících kategorií na vašem webu.

  3. Upravte nebo odstraňte kategorie podle potřeby: Klikněte na název kategorie, kterou chcete upravit, a můžete změnit její název, popis nebo rodičovskou kategorii. Pokud chcete kategorii odstranit, jednoduše klikněte na odpovídající tlačítko.

 

Vytváření a správa kategorií v Joomla! je relativně snadný proces, který vám umožňuje organizačně strukturovat obsah vašeho webu. Díky kategoriím můžete udržet váš obsah přehledný a usnadnit navigaci pro uživatele. Postupujte podle uvedených kroků a efektivně vytvářejte a spravujte kategorie ve vašem Joomla! webu