Košík je prázdný

Aktualizace PrestaShop na nejnovější verzi je klíčovým krokem k zajištění bezpečnosti, výkonu a přístupu k nejnovějším funkcím pro váš e-commerce web. Proces aktualizace může být náročný, ale s tímto průvodcem se pokusíme učinit tento proces co nejsnadnějším.

Před aktualizací

Zálohování vašeho webu: Před zahájením aktualizace je nezbytné vytvořit kompletní zálohu vašeho webu, včetně souborů a databáze. Toto opatření vám umožní obnovit původní stav webu v případě jakýchkoli problémů.

Kontrola kompatibility modulů a šablon: Ujistěte se, že všechny vaše moduly a šablony jsou kompatibilní s novou verzí PrestaShopu. V případě potřeby aktualizujte nebo nahraďte nekompatibilní doplňky.

Aktualizace prostřednictvím 1-Click Upgrade modulu

Instalace modulu 1-Click Upgrade: Pokud ještě nemáte nainstalovaný modul 1-Click Upgrade, přejděte do administračního rozhraní PrestaShopu, vyhledejte modul v katalogu modulů a nainstalujte ho.

Konfigurace modulu 1-Click Upgrade: Po instalaci modulu jej otevřete a pečlivě konfigurujte podle pokynů. Modul vám umožní nastavit různé možnosti aktualizace a doporučí vám, abyste provedli zálohu přímo před aktualizací.

Spouštění aktualizace: S konfigurovaným modulem 1-Click Upgrade můžete nyní spustit proces aktualizace. Postupujte podle pokynů na obrazovce a počkejte, až se aktualizace dokončí. Tento proces může chvíli trvat v závislosti na velikosti vašeho webu a rychlosti vašeho hostingu.

Po aktualizaci

Testování webu: Po dokončení aktualizace důkladně otestujte svůj web, abyste se ujistili, že vše funguje správně. Zkontrolujte funkčnost všech modulů, navigaci, proces objednávky a další klíčové funkce.

Aktualizace modulů a šablon: Pokud jste před aktualizací neaktualizovali některé moduly nebo šablony, je nyní čas to udělat. Ujistěte se, že všechny doplňky jsou plně kompatibilní s novou verzí PrestaShopu.

 

Aktualizace PrestaShopu na nejnovější verzi je důležitým krokem k udržení zabezpečení a efektivity vašeho e-commerce řešení. Přestože může být proces aktualizace náročný, pečlivým plánováním a dodržováním tohoto průvodce můžete minimalizovat potenciální rizika a zajistit hladký přechod na novější verzi. Nezapomeňte, že pravidelná údržba a aktualizace vašeho systému jsou klíčové pro úspěch vašeho online podnikání.