Košík je prázdný

Přidání a správa produktů jsou základními kameny úspěšného e-commerce webu. PrestaShop, jako jedna z předních open-source e-commerce platforem, nabízí bohaté možnosti pro snadné přidávání, úpravy a správu produktů. V tomto článku se podíváme na to, jak můžete efektivně přidávat a spravovat produkty ve vašem PrestaShop obchodě.

Přidání nového produktu

  1. Přihlaste se do administrátorského rozhraní PrestaShopu: Pro přidání produktu musíte být přihlášeni do back-office vašeho PrestaShop webu.

  2. Přejděte do katalogu produktů: V hlavním menu klikněte na „Katalog“ a poté vyberte „Produkty“. Zde se zobrazí seznam všech vašich produktů.

  3. Přidání nového produktu: Klikněte na tlačítko „Přidat nový produkt“. Otevře se formulář pro přidání nového produktu.

  4. Zadání informací o produktu: Vyplňte všechny potřebné informace o produktu, včetně názvu, referenčního čísla, cen, daně, kategorií, značek, obrázků a popisu produktu.

  5. Nastavení skladu: V sekci „Sklad“ můžete nastavit dostupnost produktu, jeho skladové množství a další související informace.

  6. Uložení produktu: Po dokončení všech nastavení nezapomeňte produkt uložit kliknutím na tlačítko „Uložit a zůstat“ nebo „Uložit“.

Správa produktů

  • Úprava existujících produktů: Pro úpravu produktu jednoduše najděte produkt v katalogu a klikněte na tlačítko „Upravit“. Můžete upravit kteroukoli z informací, které jste původně zadali.

  • Změna stavu produktu: Produkty můžete snadno aktivovat nebo deaktivovat pomocí přepínače viditelnosti u každého produktu.

  • Hromadné akce: PrestaShop umožňuje provádět hromadné akce, jako je hromadné nastavení cen, aktivace/deaktivace produktů, hromadné smazání atd.

  • Správa kategorií: Kategorie produktů můžete spravovat v sekci „Katalog“ > „Kategorie“. Zde můžete přidávat, upravovat nebo mazat kategorie.

  • SEO a URL: Pro každý produkt můžete nastavit SEO optimalizovaný název, meta popisek a přívětivou URL, což zlepší jeho viditelnost ve vyhledávačích.

 

Správa produktů v PrestaShopu je intuitivní a nabízí bohaté možnosti pro detailní nastavení každého produktu. Díky flexibilním funkcím můžete efektivně spravovat váš katalog produktů, což je zásadní pro úspěch vašeho online obchodu. Pravidelná aktualizace a optimalizace produktů zajistí, že váš e-shop bude pro zákazníky atraktivní a konkurenceschopný.