Košík je prázdný

Chyba "Establishing a Database Connection" je jednou z nejčastějších problémů, se kterými se setkávají uživatelé WordPressu. Tato chyba znamená, že váš web není schopen navázat spojení s databází a bez řešení tohoto problému nebude váš web funkční. V tomto článku probereme několik kroků, jak tento problém vyřešit, od základních po pokročilé techniky.

Příčiny chyby

Chyba se může objevit z několika důvodů:

  • Nesprávné přihlašovací údaje databáze: Wordpress používá určité přihlašovací údaje pro připojení k databázi. Pokud se tyto údaje změní (například po migraci webu na jiný hosting), WordPress se nebude moci připojit k databázi.
  • Problémy s databázovým serverem: Pokud databázový server není z nějakého důvodu dostupný, WordPress se k němu nebude moci připojit.
  • Poškozená databáze: Někdy může být databáze poškozená, což může způsobit tuto chybu.

Řešení chyby

1. Ověření přihlašovacích údajů k databázi

Prvním krokem je ověření, že přihlašovací údaje k databázi ve WordPressu jsou správné. Tyto údaje naleznete v souboru wp-config.php ve kořenovém adresáři vaší instalace WordPressu.

define('DB_NAME', 'název_databáze');
define('DB_USER', 'uživatelské_jméno');
define('DB_PASSWORD', 'heslo');
define('DB_HOST', 'databázový_server');

Ujistěte se, že údaje DB_NAME, DB_USER, DB_PASSWORD, a DB_HOST odpovídají informacím poskytnutým vaším hostingovým poskytovatelem.

2. Kontrola databázového serveru

Pokud jsou přihlašovací údaje správné, problém může být s dostupností databázového serveru. Kontaktujte svého hostingového poskytovatele nebo zkontrolujte stav serveru v řídicím panelu hostingu, abyste zjistili, zda jsou s databázovým serverem nějaké problémy.

3. Oprava poškozené databáze

Pokud problém stále přetrvává, je možné, že vaše databáze je poškozená. WordPress nabízí jednoduchý nástroj pro opravu databáze. Přidejte následující řádek do souboru wp-config.php:

define('WP_ALLOW_REPAIR', true);

Poté přejděte v prohlížeči na http://váš-web.com/wp-admin/maint/repair.php a klikněte na tlačítko pro opravu databáze.

4. Kontrola témat a pluginů

Někdy může chybu způsobit konflikt s některým z vašich témat nebo pluginů. Zkuste deaktivovat všechny pluginy (přejmenováním složky plugins ve wp-content) a přepnout na výchozí téma WordPressu (přejmenováním složky vašeho aktuálního téma).

 

Chyba "Establishing a Database Connection" může být frustrující, ale obvykle ji lze vyřešit několika jednoduchými kroky. Pokud vám tyto kroky nepomohou, může být dobré obrátit se na podporu vašeho webhostingu nebo na odborníka na WordPress.