Košík je prázdný

Změna jazyka na Wordpress webu je častou potřebou uživatelů, kteří chtějí svůj web přizpůsobit různým jazykovým skupinám nebo jednoduše přecházejí na jiný jazyk. WordPress jako jeden z nejpopulárnějších systémů pro správu obsahu (CMS) nabízí několik způsobů, jak jazyk webu změnit. V tomto článku se podíváme na kroky nutné k změně jazyka celého webu, jak přidat jazykové mutace pro multijazyčný web a jak upravit jazyk pouze pro administrativní rozhraní.

Změna jazyka celého webu

  1. Přihlaste se do administrativního rozhraní WordPress.
  2. Přejděte do části Nastavení > Obecné.
  3. V sekci 'Jazyk webu' vyberte z rozbalovacího menu požadovaný jazyk. WordPress nabízí širokou škálu jazyků, od běžně používaných jako angličtina nebo čeština až po méně rozšířené. Po výběru jazyka WordPress automaticky stáhne a nainstaluje potřebné jazykové balíčky.
  4. Uložte změny kliknutím na tlačítko 'Uložit změny' na spodku stránky.

Přidání jazykových mutací pro multijazyčný web

Pokud potřebujete, aby váš web byl dostupný v několika jazycích, budete muset použít rozšíření (plugin) pro multijazyčný obsah. Jedním z nejpopulárnějších je WPML (WordPress Multilingual Plugin), ale existují i další, jako je Polylang nebo TranslatePress.

  1. Instalace a aktivace pluginu pro multijazyčnost. V administrativním rozhraní přejděte do části Pluginy > Přidat nový, vyhledejte požadovaný plugin, klikněte na 'Instalovat' a poté na 'Aktivovat'.
  2. Konfigurace jazykových možností podle dokumentace pluginu. Obvykle to zahrnuje výběr hlavního jazyka webu a přidání dalších jazyků, ve kterých bude web dostupný.
  3. Překlad obsahu. S pomocí pluginu můžete překládat stránky, příspěvky, kategorie, štítky a další elementy webu.

Změna jazyka administrativního rozhraní

Můžete také změnit jazyk pouze pro administrativní rozhraní WordPress bez ovlivnění jazyka, ve kterém je web zobrazen návštěvníkům.

  1. Přejděte do svého profilu. Po přihlášení do administrativního rozhraní klikněte v pravém horním rohu na své jméno a poté vyberte 'Upravit můj profil'.
  2. V sekci 'Jazyk' vyberte požadovaný jazyk pro administrativní rozhraní. Tato změna se bude aplikovat pouze na vaše uživatelské rozhraní a neovlivní jazyk zobrazený návštěvníkům webu.
  3. Uložte změny.

 

Změna jazyka na WordPress webu je relativně jednoduchý proces, ať už potřebujete změnit jazyk celého webu, přidat další jazykové mutace pro multijazyčný web, nebo upravit jazyk pouze v administrativním rozhraní. Díky široké podpoře jazyků a dostupnosti pluginů pro multijazyčný obsah může WordPress efektivně sloužit uživatelům z různých jazykových oblastí.