Košík je prázdný

Správná organizace produktů do kategorií je klíčová pro usnadnění navigace na vašem e-commerce webu a zlepšení zážitku zákazníků. PrestaShop, jedna z předních e-commerce platforem, nabízí snadné a intuitivní nástroje pro vytváření a správu kategorií produktů. V tomto článku se podíváme na to, jak můžete v PrestaShopu efektivně vytvořit a spravovat kategorie produktů, aby váš online obchod byl lépe organizovaný a přístupný.

Vytvoření nové kategorie produktů

  1. Přihlaste se do administrátorského rozhraní PrestaShopu. Pro přístup k funkcím správy kategorií musíte být přihlášeni do back-office vašeho PrestaShop webu.

  2. Přejděte do sekce Katalog. V hlavním menu administrátorského rozhraní vyberte "Katalog" a poté klikněte na "Kategorie".

  3. Přidejte novou kategorii. Klikněte na tlačítko "Přidat novou kategorii", což vás přesměruje na formulář pro vytvoření nové kategorie.

  4. Vyplňte informace o kategorii. Zadejte název kategorie, její popis a případně přiřaďte obrázek, který bude kategorii reprezentovat. Také můžete nastavit, zda bude kategorie aktivní a viditelná pro zákazníky.

  5. Uložte kategorii. Po vyplnění všech potřebných informací klikněte na tlačítko "Uložit", aby byla vaše nová kategorie uložena a zobrazena ve vašem obchodě.

Správa kategorií produktů

  • Úprava kategorií: Pro úpravu existující kategorie klikněte na ikonu úpravy (tužka) vedle názvu kategorie v seznamu. Zde můžete změnit název, popis, obrázek a další nastavení kategorie.

  • Organizace kategorií: PrestaShop umožňuje vytvářet hierarchickou strukturu kategorií a podkategorií, což usnadňuje organizaci produktů a navigaci zákazníků. Pro přesunutí kategorie použijte drag-and-drop v sekci "Kategorie" nebo nastavte "Rodičovskou kategorii" při úpravě nebo vytváření kategorie.

  • Smazání kategorií: Pokud potřebujete kategorii odstranit, klikněte na ikonu koše vedle názvu kategorie. Před smazáním kategorie se ujistěte, že neobsahuje žádné produkty nebo že produkty byly přesunuty do jiné kategorie.

Tipy pro efektivní správu kategorií

  • Používejte smysluplné názvy: Názvy kategorií by měly být jasné a popisné, aby zákazníci snadno našli produkty, které hledají.
  • Optimalizujte pro SEO: Využijte pole pro meta titulek a meta popis kategorie k optimalizaci pro vyhledávače a zlepšení viditelnosti vašich produktů.
  • Pravidelně aktualizujte kategorie: Udržujte strukturu kategorií aktuální podle sortimentu vašeho obchodu a preferencí zákazníků.

Správné vytvoření a správa kategorií produktů v PrestaShopu je zásadní pro úspěch vašeho online obchodu. Efektivní organizace produktů do kategorií nejen usnadňuje navigaci pro vaše zákazníky, ale také pomáhá zlepšit SEO vašeho webu a zvýšit prodej.