Košík je prázdný

Výchozí limit pro nahrávání souborů ve WordPressu může být v některých případech příliš omezený. Tento článek se zaměřuje na různé metody, jak tento limit zvýšit, aby bylo možné nahrávat větší soubory, jako jsou videa, velké obrázky nebo dokonce soubory s tématy a pluginy. Před provedením jakýchkoliv změn doporučujeme provést zálohu vaší stránky a databáze.

1. Úprava souboru .htaccess .htaccess je konfigurační soubor používaný na webových serverech běžících na Apache. Pro zvýšení limitu nahrávání souborů přidejte následující kód na konec souboru .htaccess:

php_value upload_max_filesize 64M
php_value post_max_size 64M
php_value max_execution_time 300
php_value max_input_time 300

2. Úprava souboru php.ini Soubor php.ini je hlavní konfigurační soubor pro PHP. Pokud máte přístup k tomuto souboru na svém serveru, můžete přímo zvýšit limit pro nahrávání souborů změnou následujících direktiv:

upload_max_filesize = 64M
post_max_size = 64M
max_execution_time = 300

3. Využití pluginů WordPressu Existuje mnoho pluginů pro Wordpress, které umožňují snadno zvýšit maximální limit pro nahrávání souborů. Jedním z populárních je WP Maximum Upload File Size. Stačí nainstalovat a aktivovat plugin, a poté nastavit požadovaný limit přímo v jeho nastaveních.

4. Úprava souboru functions.php tématu Můžete také přidat kód do souboru functions.php vašeho aktuálního tématu. Tato metoda by měla být použita s opatrností, protože aktualizace tématu může vaše změny přepsat. Přidejte následující kód:

@ini_set( 'upload_max_size' , '64M' );
@ini_set( 'post_max_size', '64M');
@ini_set( 'max_execution_time', '300' );

5. Kontaktování poskytovatele hostingu Pokud žádná z výše uvedených metod nefunguje nebo pokud nemáte přístup ke konfiguračním souborům, je nejlepším řešením kontaktovat vašeho poskytovatele webhostingu. Mnoho poskytovatelů je ochotných tyto limity zvýšit na vaši žádost.

Zvýšení maximálního limitu pro nahrávání souborů ve WordPressu může být nezbytné pro správu obsahu na vaší webové stránce. Vždy postupujte s opatrností a ujistěte se, že vaše webhostingové prostředí podporuje požadované změny. Při úpravách konfiguračních souborů si vždy vytvořte jejich záložní kopii, aby bylo možné snadno obnovit původní nastavení v případě problémů.